donderdag, maart 13, 2003

"Oorlog is geen kunst"

Een marathon voor de vrede, en dat was het ook! Door en voor muzikanten, theatermakers, dansers, performers, beeldkunstenaars, schrijvers, wetenschappers, filosofen, studenten, activisten en vooral iedereen die vond dat oorlog nooit een oplossing kan zijn..

Er waren meer dan 200 'performers'. Bijna vijfduizend mensen waren samengekomen in de Gentse Vooruit voor de vredesmanifestatie "Oorlog is Geen Kunst" op donderdagavond 13 maart 2003.

Spirit en Prego, Jongeren mét Spirit, waren natuurlijk ook van de partij. Het gebeuren was een gezonde mix van ontspanning met interessante lezingen over de nakende oorlog in Irak. Vele studenten kwamen af op de aantrekkelijk affiche, met onder andere Daan, Zita Swoon, Kommilfoo, An Pierlé en nog vele anderen. Ook onze lokale mandatarissen Jan Roegiers en Annelies Storms waren present. Onze eigen spirit-minister Paul Van Grembergen mocht om middernacht het bruisende feest voor de vrede in gang zetten met een zelfgeschreven gedicht. Het was hartverwarmend dat zoveel mensen zich willen inzetten voor de wereldvrede!

Verslag: Jonas Dutordoir