zondag, januari 19, 2003

Spirit schuift Paul Van Grembergen en Annelies Storms naar voren in de provincie Oost-Vlaanderen


Annelies Storms en Jan Roegiers Posted by Hello

De Algemene Raad van SPIRIT, die het laatste woord heeft inzake lijstvorming, boog zich op zaterdag 18 januari over de kandidaturen voor de belangrijkste effectieve en opvolgersplaatsen bij de federale verkiezingen van 18 mei 2003. Op de Algemene Raad van 15 februari 2003 worden de overige SPIRIT-plaatsen op de kartellijst SP.A-SPIRIT ingevuld.

Voor de provincie Oost-Vlaanderen worden de SPIRIT-topkandidaten: Op de tweede plaats bij de effectieven: Paul Van Grembergen.Op de eerste plaats bij de opvolgers: Annelies Storms. Paul Van Grembergen (65) is Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken. Paul Van Grembergen is een oudgediende in de Vlaamse politiek. Zowel op federaal, Vlaams als lokaal niveau bekleedde hij reeds diverse politieke mandaten. Sinds 2001 is hij burgemeester van Evergem.

Met Annelies Storms (31) schuift SPIRIT in Oost-Vlaanderen een jonge belofte naar voren. De jonge Gentse draait al enkele jaren mee in het partijbestuur van VU-ID, later SPIRIT. In 2000 werd zij verkozen tot Oost-Vlaams provincieraadslid. Ze werkt als adviseur algemeen beleid op het kabinet van Vlaams minister Paul Van Grembergen. Met de keuze voor Annelies Storms profileert SPIRIT zich als dé jongerenpartij bij uitstek.

Bert Anciaux (43) bekleedt voor SPIRIT de tweede plaats bij de effectieven op de senaatslijst. Bert Anciaux voorstellen is wellicht overbodig. In 1992 werd hij voorzitter van de toenmalige Volksunie. Dat vormde het begin van een boeiende politieke loopbaan, met maatschappelijke bevlogenheid als rode draad. In november 2001 hield Bert Anciaux mee SPIRIT boven het doopvont. Van 1999 tot medio 2002 was hij Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Brusselse Aangelegenheden, Sport en Ontwikkelingssamenwerking. Bert Anciaux is 43 en woont in Neder-Over-Heembeek.

Meer informatie:
Koen T’Sijen,
Woordvoerder SPIRIT
0477/27.86.62