zaterdag, oktober 25, 2003

Gentse Spirit-parlementsleden urenlang in de cel

De twee Gentse SPIRIT-parlementsleden Annelies Storms en Jan Roegiers werden zaterdag urenlang door de politie in de buurt van het Waalse Bergen vastgehouden. Roegiers en Storms namen deel aan de vreedzame burgercontroles naar illegale kernwapens. Het dreigen met kernwapens is immers onwettig volgens een uitspraak in 1996 van het Internationaal Gerechtshof van Den Haag. Op het militair hoofdkwartier van de NAVO – SHAPE – in de buurt van Bergen, worden de strategische doelwitten voor het gebruik van de kernwapens uitgetekend.


Jan Roegiers voor de omheining in het NAVO-hoofdkwartier in Mons (foto: (foto: Red Kitten op indymedia) Posted by Hello

De twee SPIRIT’ers, vergezeld van nog 4 collega’s, wensten een onderhoud met de oversten van de basis. Aan de hoofdingang werd hen de toegang en het gesprek geweigerd maar werd hen aangeraden naar een kleinere zij-ingang te gaan. Daar aangekomen werden ze prompt en met gebruik van geweld gearresteerd. De parlementsleden hadden nochtans niet de intentie het domein binnen te dringen. Pas uren later werden de 250 arrestanten in kleine groepjes vrijgelaten.

Het spreekt voor zich dat de SPIRIT-verkozenen de betrokken ministers in Kamer en Senaat over de absurde en gewelddadige machtsontplooiing zullen interpelleren.

Voor meer info:
Jan Roegiers – 0495 53 20 67 – jan.roegiers@meerspirit.bewww.janroegiers.be
Annelies Storms – 0478 23 09 53 – annelies.storms@meerspirit.bewww.anneliesstorms.be