zondag, oktober 12, 2003

Bomenwandeling van Spirit Gent

Op zondag 12 oktober 2003 organiseerde Spirit voor Gent een bomenwandeling in de stad. Onder de stralende zon wandelde de groep van het Sint-Annaplein, o.a. langs de Oude Beestenmarkt en het Baudelopark tot aan het Fratersplein. Philippe D. Vermeulen, landschapsarchitect en bestuurslid van Spirit voor Gent, verzorgde de deskundige uitleg. Federaal kamerlid Annelies Storms en Vlaams Parlementslid Jan Roegiers stapten mee.

Bomen hebben een aparte functie binnen de stad. Ze verminderen stofhinder geproduceerd door het drukke verkeer, zorgen voor schaduw op pleinen of straten en ze zijn de belangrijkste windbrekers en geluidsdempers. Bomen brengen bovendien kleur en leven in de stad. Het zijn ook de levende getuigen van het verleden.


Eén van de twee bedreigde bomensites waarvoor Spirit Gent een beschermingsdossier indiende: de Oude Beestenmarkt-site Posted by Hello

Daarom vroeg Spirit voor Gent na afloop van deze wandeling aan Vlaams Spirit–minister Paul Van Grembergen, bevoegd voor Monumenten- en Landschappen, om een onderzoek te openen ter bescherming van twee bomensites in Gent-centrum: de Oude Beestenmarkt-site en het Fraterspleincomplex.