zaterdag, november 01, 2003

Spirit Gent roept op tot deelname aan 'Geen Geld voor Geweld'

Zaterdag 25 oktober werden Spirit-leden, -parlementsleden en -sympathisanten, samen met zo’n 500 andere totaal geweldloze vredesactivisten gearresteerd aan het SHAPE-hoofdkwartier in Bergen (Mons) . Onder hen ook Gentse Spirit-leden en -sympathisanten en onze twee Gentse Spirit-mandatarissen Annelies Storms, Kamerlid, en Jan Roegiers, Vlaams volksvertegenwoordiger. Voor verslag en commentaar zie onze Gentse Spirit-webstek www.meerspirit.be/gent

Spirit en Spirit voor Gent trekken de pacifistische lijn consequent door en steunen voluit de campagne "Geen geld voor geweld".

De Belgische banken steken nog steeds geld – zo’n 1,5 miljard dollar - in de wapenindustrie. Netwerk Vlaanderen, samen met het Forum voor Vredesactie en Vrede vzw, voert een campagne om de investeringen in de wapenindustrie stop te zetten.

Op 5 november 2003 start de campagne met een (gratis) Feest van Protest om 19u op de Kouter in Gent bij de kantoren van Dexia, ING, KBC en Fortis. Een steengoed programma, animatie en ambiance verzekerd. Alle Spirit -leden en –vrienden warm uitgenodigd. Meer info vind je op http://www.vredesactie.be/view.php?lang=nl&artikel=216

Spirit-nationaal ondersteunt "Geen geld voor geweld" met een aantal eigen initiatieven. Spirit-Kamerlid Annemie Roppe pleit voor een Nationale Code Ethische Kredietverlening. Zij verdedigt op zaterdag 1 november in Groot Gelijk (radio1) van 11u-13u het standpunt van Spirit. Mail je reactie naar Groot Gelijk . Ook andere Spirit-mandatarissen en lokale afdelingen zullen initiatieven nemen. Meer info op www.meerspirit.be

Spirit voor Gent geeft het goede voorbeeld en heeft zelf een spaarrekening geopend bij de Triodos-bank www.triodos.be. Enkel bij Triodos maakt de uitsluiting van financieringen van de wapenindustrie deel uit van het algemeen beleid van de bank.

De stad Gent wil ethisch bankieren waar het binnen de wettelijke mogelijkheden kan. En dat is goed nieuws. Een voorbeeld voor andere steden en gemeenten!

Je kan zelf ook iets doen! Als klant, spaarder, belegger kan je zelf duurzaam en ethisch (en pacifistisch!) bankieren, sparen en beleggen. Meer info over de campagne "Geen geld voor geweld" op www.netwerk-vlaanderen.be , duurzaam.netwerk-vlaanderen.be. en www.mijngeldgoedgeweten.be.
Meer info over Triodos op www.triodos.be

Met vredevolle groet,

Frank Bombeke, Coördinator Spirit voor Gent, Lid Spirit-netwerk Vrede,
Sint-Lievenspoortstraat 159, 9000 Gent, 09/223.75.77E-post spiritvoorgent@meerspirit.be
Webstek : www.meerspirit.be/gent