zaterdag, december 27, 2003

Rode loper voor fietsers nu!

Onder de slogan ‘Rode Loper voor fietsers NU’ voert PREGO Gent-Eeklo in januari actie voor een fietsvriendelijker Gent. Hoewel mobiliteit een belangrijke beleidsprioriteit is voor het stadsbestuur, blijft fietsen in Gent, vooral in de studentenwijk, een hachelijke onderneming.

Daarom wil Prego Gent-Eeklo nu met een opvallende affiche, een petitie en een brief aan de schepen het tij keren. In de brief, die inmiddels reeds door meer dan 150 Gentse studenten werd ondertekend, vraagt PREGO Gent-Eeklo enerzijds dat zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van de uitvoering van het Verkeersleefbaarheidsplan Ekkergem-Coupure-St-Pietersplein, en anderzijds dat bij die uitvoering meer aandacht gaat naar fietsers dan oorspronkelijk voorzien. We stellen immers vast dat op heden te weinig initiatieven gepland zijn die de situatie van de fietser echt veiliger en comfortabeler maken.


Affiche van de Prego-campagnePosted by Hello

Prego-Gent-Eeklo wil meer bepaald dat op de as Overpoortstraat-St-Pietersnieuwstraat een rode fietsstrook komt in stadinwaartse richting, dat diezelfde strook voorzien wordt op de as Van Hulthemstraat-Delvauxstraat in staduitwaartse richting en dat de as Nederkouter- Kortrijksepoorstraat wordt opengesteld voor fietsers in beide richtingen.

Voor het begin van de gemeenteraadzitting van 26 januari zal een delegatie van Prego Gent-Eeklo de brief en de petitie uiteindelijk overhandigen aan de Gentse Schepen van Mobiliteit Karin Temmerman.

Wil je alle details over onze voorstellen erop nalezen, of de actie mee ondersteunen door ook jouw naam aan de petitie toe te voegen, surf dan als de bliksem naar www.petitiononline.com/prego/petition.html, en draag je steentje bij tot een fietsvriendelijker Gent!

Meer info: Jonas Dutordoir