maandag, februari 23, 2004

Bestuurslid Wolf Bruggen van Spirit Gent ontmoet minister Arena


Wolf Bruggen, voorzitter van Opré Roma en bestuurslid van Spirit voor Gent, en minister Marie Arena van Maatschappelijke Integratie Posted by Hello

Op 23 februari ging in Brussel de interculturele dialoog van start. De Roma-gemeenschap werd vertegenwoordigd door Wolf Bruggen, voorzitter van Opré Roma en bestuurslid van Spirit voor Gent, Imer Kajtazi, Fatmir Demiri en Darina Bruggen. Darina, vrouw van Wolf en ook lid van Spirit, mocht zich kort voorstellen aan Prins Filip en gaf ook een interview aan de VRT.

Wolf Bruggen had een aangenaam onderhoud met Minister Arena die verklaarde “blij te zijn met de aanwezigheid van onze vertegenwoordigers en te hopen dat we verder op een constructieve wijze zullen deelnemen aan het proces van de Interculturele Dialoog”. Wolf zei “aangenaam verrast te zijn door de uitnodiging en drukte de wens uit dat de Roma-gemeenschap inderdaad verder zal worden betrokken om samen met alle andere gemeenschappen, etnische en religieuze, mee te bouwen aan een betere interculturele samenleving met respect voor elkaar.”

Voor meer info over Opré Roma: http://www.opreromavzw.centerall.com/

Uit de ontwerp-congresresoluties van Spirit:
In dat veelkeurig Vlaanderen van de toekomst hebben mensen enerzijds het recht maar anderzijds ook de plicht om zich te engageren door integratie. Met respect voor de basiswaarden en de wetten van onze westerse samenleving, maar evengoed met respect voor ieders wortels en historische identiteit. Dit wederzijds respect moet vorm krijgen in een interculturele dialoog.