dinsdag, september 07, 2004

Spirit Gent looft beleid sociale woningbouw van schepen De Regge

Spirit voor Gent is verheugd te vernemen dat de doelstelling om tegen het eind van de huidige legislatuur 2000 bijkomende sociale woningen in Gent te voorzien, een haalbare kaart blijkt. Spirit voor Gent vernam dit dinsdag 7 september van schepen Martine De Regge bij de eerstesteenlegging van het woningbouwproject Stokerijstraat – Désiré Fiévéstraat. Het bouwproject van De Goede Werkmanswoning zal 25 wooneenheden en 4 winkelruimtes tellen, de oplevering is voorzien voor eind 2005, begin 2006.


Gents schepen voor Huisvesting Martine De Regge legt eerste steen van sociaal woonbouwproject Stokerijstraat-Désiré Fiévéstraat. Posted by Hello

In haar toespraak bij de eerstesteenlegging kon schepen De Regge meedelen dat de doelstelling van het Gentse stadsbestuur om 2000 bijkomende sociale woningen te voorzien tegen het einde van de legislatuur, naar alle waarschijnlijkheid gehaald zal worden. Op de dag van vandaag zijn er reeds 530 nieuwe woningen effectief gerealiseerd, dit wil zeggen verhuurd en bewoond. 118 woningen zijn in aanbouw, zoals dit project en een goeie 1000 woningen zijn gepland, getekend en wachten enkel nog op goedkeuring. Tegen het einde van de legislatuur in 2006 zouden er dus een goeie 1800 bijkomende sociale woningen gerealiseerd of in aanbouw moeten zijn.

Spirit voor Gent wil schepen De Regge feliciteren met de reeds geleverde inspanningen en zal vanuit de Stedelijke Woonraad van Gent constructief meewerken aan voorstellen om deze belangrijke doelstelling te realiseren.

Cédric Verschooten,
ondervoorzitter Spirit voor Gent
en afgevaardigde in de Stedelijke Woonraad